Hoe werkt satellietontvangst?

Hoe werkt satellietontvangst?

Een TV Station zend zijn televisiesignaal naar de satelliet. Die hangt op een vaste plaats in de ruimte, zo’n 36.000 km boven de aarde exact boven de evenaar. Vervolgens zendt de satelliet het signaal weer terug naar de aarde, dat ook wel een footprint (zie plaatje) wordt genoemd. Alle schotelbezitters in dat gebied kunnen dat signaal ontvangen, direct en zonder tussenkomst van wie of wat dan ook. In plaats van TV of radio signalen kunnen er ook data signalen via de satelliet verzonden en ontvangen worden, voor bijvoorbeeld internet.

Wat zijn de voordelen?

Dankzij het gebruik van nieuwe digitale technieken, biedt satelliet ontvangst heel veel belangrijke voordelen ten opzichte van andere ontvangst methodes. Zo beschikt de satelliet over veel meer zendercapaciteit dan een kabelnet, waardoor de kijker en of luisteraar een veel ruimer en gevarieerder programma-aanbod krijgt voorgeschoteld. Verder staat de directe ontvangst van het programmasignaal via de satelliet garant voor een ongeëvenaarde beeld in HD / DVD kwaliteit en bovendien bent U zelf baas op eigen buis. U bent dus niet afhankelijk van een programma-raad of soortgelijke instantie. Het grote bereik van de satelliet betekent daarnaast, dat u ook ver buiten de landsgrenzen naar uw favoriete programma’s kunt kijken en luisteren. Voor plaatsen waar geen kabelinternet of ADSL voorhanden is, kan er toch gebruikt gemaakt worden van breedband internet.

Data en Internet

Satelliet als breedbandoplossing voor bijvoorbeeld het platteland. Snel internet is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar tot voor kort was voor ca. 114.000 agrarische ondernemingen en huishoudens in de 'buitengebieden' nog geen aansluiting op breedband internet mogelijk. Met de komst van betaalbare breedband internet aansluitingen via de satelliet is dit verleden tijd geworden. Ook op tijdelijke locaties zoals bouwplaatsen is internet via de satelliet dé uitkomst. Via één aansluiting kan er een aansluiting met het datanetwerk en de telefooncentrale op kantoor gerealiseerd worden. De efficientie zal toenemen, de kosten zullen dalen.
Onze klanten

Onze klanten

Wij werken in dit segment in opdracht van zowel de zakelijke, als de particuliere klant. Denkt u bij de zakelijke klant aan internet verbindingen of bedrijven die audio-apparatuur of beamers plaatsen om optimaal te kunnen genieten van de perfecte beeld/geluids-kwaliteit. Voor de particuliere klant is er geen mooier beeld op de zojuist aangeschafte plasma of LCD televisie, als dat van de satelliet. Van de tegenwoordig aangeboden digitale televisie varianten is de satelliet onbetwist hetgene met de beste kwaliteit en het meest gevarieerde aanbod.
  • Panasonic
  • Siemens
  • Panduit
  • Webvanced